Anda nak beli powerbank tapi takut terbeli powerbank yang

Palsu !!

Jika Ya Maka Tahniah Kepada ANda Kerana Sudah Beada DI Tempat Yang Betul Untuk Anda Dapatkan Powerbank Yang Betul-betul original

Sekarang ni susah nak dapatkan powerbank yang betul-betul ori. Yang ada jual di Pasar-pasar tu kebanyakan yang Fake.Nampak jenama macam Original. Tapi hakikatnye bila beli, baru dapat tahu yang Palsu

Keselamatan.

Powerbank Yang Palsu Ni Bahaya Tau. Silap haribulan cas boleh meletup

Dah ada beberapa kes di Malaysia juga powerbank meletup semasa cas. Kalau meletup dekat badan alamatnye memang sakit. Kena dekat anak-anak buat main lagi lah bahaya

Harga.

Dari segi harga pula penjual powerbank yang fake ni akan tawarkan harga yang amat murah. Selalunya hampir 70% murah daripada harga Pasaran Semasa

Amat tak munasabah sebenarnya. Sebab pemborong powerbank yang original pun untung dalam 30% sahaja dengan harga jualan. Macamana mereka boleh dapat jual murah macam tu kan?

Kapasiti.

Kapasiti powerbank yang palsu/fake pula 1 isu juga. Sampai ada di lable claim kapasiti hingga 60,000Mah!! haha

Hakikatnya bila cas telefon tak sampai sekali penuh dah habis battery. Sama juga yang 20,000Mah, Tapi kapasiti tak sampai pun 10,000mah. Dengan kata lain, Real kapasiti powerbank tersebut tak sama. Dusta!!

Kualiti.

Seperti yang kita tahu, barang Tak Original ni memang tak ada kualiti. Sama juga macam powerbank palsu ni.

Guna sehari dua dah rosak, cas tak masuk atau dah tak hidup terus. Paling lama boleh bertahan sebulan tu kira nasib anda baik lah tu. Kebanyakan powerbank tiruan memang akan syahid tak sampai setahun!

Ketulenan.

Bila dah ada banyak powerbank yang tiruan ni, syarikat pengeluar dah buat 1 cara mudah untuk kenalpasti powerbank tersebut original atau tak.

Ianya melalui QR code yang perlu di scan menggunakan Telefon pintar yang ditampal pada kotak powerbank tersebut. Anda hanya perlu gores dan scan sahaja QR Code tersebut

Jadi Macamana Nak Dapatkan Yang Ori Ni?

Nak dapatkan yang original tak susah juga. Anda perlu beli di kedai-kedai fizikal. Kalau tak ori boleh pegi komplain balik. Nak beli dekat online store pun boleh asalkan mereka nak bertanggungjawab dengan Claim original mereka.

Satu cara lagi anda boleh dapatkan di Website Official Pineng cuma harga di tak dapat diskaun. Mereka jual dengan harga semasa

Tapi....

Jika anda amat sukakan Diskaun, sy ada tawaran untuk anda

Insyallah sy ada jual Powerbank Pineng Original beserta 1 tahun warranty. Macamana nak tahu original? dapat nanti anda scan sahaja QR Code. Website Pineng akan sahkan ye

Siapa Saya

Dah banyak cakap dekat atas kan, jadi sy perkenal. Sy Hafiz dan sy akan handle pembelian anda dan juga warranty jika powerbank anda menghadapi masalah

Sy dah masuk pasaran online ni hampir 7 tahun dan Alhamdulillah sentiasa mendapat kepercayaan pelanggan sehingga hari ni

Anda Tak tahu nak pilih powerbank mana?

Sy akan bantu anda. Nak beli powerbank kita kena tahu kita nak gunakan bila dan praktikal atau tak. Powerbank Pineng ada 3 jenis selalunya iaitu

Pineng 5,000Mah

Untuk kapasiti ini biasanya besaiz agak kecil dan nipis serta ringan untuk dibawah. Kebiasaanya kapasiti ini boleh mengecas telefon sehingga 1 kali dan setengah penuh jika tiada penggunaan semasa pengecasan

Bagi sesiapa yang selalu berada dekat dengan Plug rumah atau bejabat dan selalu keluar sekejap-sekejap dan hanya sebagai Kuasa backup, kapasiti ini sudah memadai

Pineng 10,000Mah

Untuk kapasiti ini biasanya besaiz sederhana dan masih lagi ringan untuk dibawa. Kebiasaanya kapasiti ini boleh mengecas telefon sehingga 3 kali penuh jika tiada penggunaan semasa pengecasan

kapasiti ini sesuai jika selalu bekerja di luar sehingga lewat malam atau seorang yang merasakan agak leceh untuk selalu cas powebank tiap-tiap hari macam sy. Biasanya ini pilihan orang yang bekerja dan pelajar-pelajar kolej dan universiti. 2 kali sehari cas powerbank ni kira ok la kan?

Pineng 20,000Mah

Untuk kapasiti ini biasanya besaiz agak besar dan berat. Untuk kapasiti ini biasanya menjadi pilihan orang yang selalu travel kesana kemari

powerbank ini menjadi backup utama untuk mengecas gajet-gajet yang ada. Selain itu ramai juga yang menggunakan Powerbank kapasiti ini untuk kegunaan seisi keluarga

Untuk versi ini Pineng ada keluarkan yang menyokong pengecasan 3 gajet pada 1 masa. 3 Port output USB dan pengecasan pantas input ke powerbank dengan sokongan USB typp-C

Cara belian saya mudahkan

1. Pilih Powerbank

2. Buat Bayaran

3. Sy Poslajukan

POS PERCUMA !!

Anda Jimat RM7

Pilih powerbank anda

Klik pada gambar untuk besarkan

Pn-951

10,000Mah

Np RM54.90

RM45.00

Pn963

10,000Mah

Np RM59.60

RM49.00

Pn969

20,000Mah

Np RM99.00

RM69.00

Pn920

20,000Mah

Np RM79.90

RM65.00

Pn917

20,000Mah

Np RM89.00

RM74.00

×
×

Cart